Grillowana pierś z kurczaka podana na kaszy gryczanej z prawdziwkami.
Na zaprzyjaźnionym portalu Uroda i Zdrowie Uroda i Zdrowie prowadzony był nabór do testów oleju lnianego Vis Natura olej życia,. Zachęcm do odwiedzenia portalu Uroda i Zdrowie, można tam znaleść wiele ciekawostek, rad, konkursów dla każdej grupy społecznej.
Od dłuższego czasu jestem coraz bardziej świadoma, co się znajduje na moim talerzu. Wybieram produkty znane, sprawdzone, zdrowe i wszelkiego rodzaju nowości. Do przygotowania grillowanej piersi z kurczaka podanej na kaszy gryczanej z prawdziwkami wykorzystałam olej lniany Vis Natura,zawiera ponad 52% Omega -3,naturalne aktywne biochemiczne antyutleniacze. Olej lniany wspomaga leczenie wielu chorób.
Przepis bierze udział w konkursie "Blogerzy w zbożu" w projekcie "Zboże smakuje i inspiruje"
Olej jest bardzo dobry w smaku, zbalansował fajnie smak całej potrawy.
Składniki
wykonanie
Do miseczki wlewamy olej, wino ,sos sojowy, cukier brązowy, imbir dokładnie wszystko mieszamy. Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy,wkładamy do marynaty ostawiamy w chłodne miejsce na dwie godziny. Na rozgrzanej patelni grillowej, grillujemy pierś z kurczaka.
Na patelnię grillową wkładamy dwie łyżki masła, dodajemy krążki jabłek, chwilę grillujmy, dodajemy 3 łyżki miodu i sok z limonki, doprawiamy świeżym imbirem i szczyptą kardamonu. Grillujemy kilka minut
kasza gryczana
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy kaszę i rosołek,Gotujemy na wolnym ogniu aż kasza wchłonie cala wodę.Garnek z kaszą owijamy w ściereczkę kuchenną i zawijamy w koc by kasza doszła.
smażone grzyby prawdziwki
Grzyby dokładnie myjemy oczyszczamy kroimy na mniejsze kawałki. Na rozgrzaną patelnię wkładamy masło klarowne, na którym smażymy prawdziwki.
Od dłuższego czasu jestem coraz bardziej świadoma, co się znajduje na moim talerzu. Wybieram produkty znane, sprawdzone, zdrowe i wszelkiego rodzaju nowości. Do przygotowania grillowanej piersi z kurczaka podanej na kaszy gryczanej z prawdziwkami wykorzystałam olej lniany Vis Natura,zawiera ponad 52% Omega -3,naturalne aktywne biochemiczne antyutleniacze. Olej lniany wspomaga leczenie wielu chorób.
Przepis bierze udział w konkursie "Blogerzy w zbożu" w projekcie "Zboże smakuje i inspiruje"
Olej jest bardzo dobry w smaku, zbalansował fajnie smak całej potrawy.
Składniki
- 1 pierś z kurczaka
- kilka grzybów prawdziwków
- masło klarowne
- olej lniany
- sól
- pieprz do smaku
- warzywa marynowane
- 1/4 szkl wina wytrawnego
- 1/4 szkl sosu sojowego
- 2 łyżki oleju lnianego
- 1 łyżka cukru brązowego
- 1/4 łyżeczki imbiru w proszku.
wykonanie
Do miseczki wlewamy olej, wino ,sos sojowy, cukier brązowy, imbir dokładnie wszystko mieszamy. Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy,wkładamy do marynaty ostawiamy w chłodne miejsce na dwie godziny. Na rozgrzanej patelni grillowej, grillujemy pierś z kurczaka.
Na patelnię grillową wkładamy dwie łyżki masła, dodajemy krążki jabłek, chwilę grillujmy, dodajemy 3 łyżki miodu i sok z limonki, doprawiamy świeżym imbirem i szczyptą kardamonu. Grillujemy kilka minut
kasza gryczana
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy kaszę i rosołek,Gotujemy na wolnym ogniu aż kasza wchłonie cala wodę.Garnek z kaszą owijamy w ściereczkę kuchenną i zawijamy w koc by kasza doszła.
smażone grzyby prawdziwki
Grzyby dokładnie myjemy oczyszczamy kroimy na mniejsze kawałki. Na rozgrzaną patelnię wkładamy masło klarowne, na którym smażymy prawdziwki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz