poniedziałek, 27 października 2014

Zdrowa kanapka na drugie śniadanie

Zauważyłam na blogu brak przepisów na różnego rodzaju kanapki. Dziś postaram się nadrobić moje zaniedbanie i zapraszam Was na pyszną zdrową kanapkę na drugie śniadanie. Kanapeczka jest pyszna w smaku, delikatna niebo w gębie. A kropeczki na „i” dodaje pyszny sos kielecki curry który nadaje charakterystyczny smak, co czyni kanapkę wyjątkową.

składniki
  • 1szt bułka pełnoziarnista
  • 1 szt polędwiczka wieprzowa
  • tymianek, sól, pieprz do smaku 
  • Domowa marynowana papryka
  • Sałata
  • Kiełki rzodkiewki
  • Sos kielecki curry.
Wykonanie Polędwiczkę wieprzową QAFP oczyszczamy z błon i tłuszczu następnie myjemy i osuszamy. Posypujemy świeżo mielonym pieprzem i świeżym tymiankiem. Polędwiczkę wieprzową QAFP układamy na folii spożywczej zawijamy jak cukierek w rulon szczelnie. Czynność powtarzamy dwa razy. Warzywa obieramy, myjemy kroimy na mniejsze kawałki. Posypujemy solą i ulubionymi ziołami. Na sitku garnka do gotowania na parze układamy polędwiczkę wieprzową gotujemy do miękkości. Kroimy w plastry. Sałatkę dokładnie myjemy osuszamy . Bułkę kroimy na pół, dolną cześć smarujemy sosem curry, układamy sałatkę, plastry polędwiczki, smarujemy sosem plastry papryki,sałata papryka kiełki rzodkiewki przykrywamy górną częścią bułki.
Prześlij komentarz