A la ' tatar z tuńczyka



W domu pojawią się niespodziewanie goście pojawia się problem czym poczęstować. Z pomocą przychodzi nam majonez kielecki, puszka tuńczyka i  kilka dodatków. Przystawkę możemy zrobić w kilka minut,  zachwyt gości murowany.
 Bardzo fajnie połączenie Ala tatar z tuńczyka smakuje wyśmienicie.


Składniki
  • 1puszka tuńczyka w sosie własnym marki Callipo
  • Majonez kielecki
  • 2 średniej wielkości ogórki po żydowsku
  • 1 cebula czerwona
  • Kiełki
  • Szczypiorek
  • Marynowane warzywa do dekoracji
  • 1 jajko na twardo
Wykonanie
Ogórki  i cebulę kroimy na szatkownicy w długie cienkie paseczki. Tuńczyka wyjmujemy ze słoika na sitko.
Na talerzu układamy warstwę cebuli czerwonej, warstwę ogórków, tuńczyka, Wierzch dekorujemy majonezem kieleckim robimy dekoracje z  warzyw

Prześlij komentarz