listopada 25, 2015 0 Sztuka dekoracji cukierniczej. W grudniu nakładem wydawnictwa Promise ukaże się polskie, wydanie przekrojowego kompendium wiedzy pt. „Sztuka dekoracji cukierniczej – Międ...
listopada 21, 2015 0 Karmelizowane jabłka Sezon na jabłka w pełni, możemy je przygotowywać na wiele sposobów. Kilka dni temu wypróbowałam przepis Pana Piotra Maleckiego pochodzący z...
listopada 20, 2015 0 pierś z kurczaka podana z dzikim ryżem w sosie śmietanowym Jedno z moich ulubionych dań pierś z kurczaka w śmietanie podana z dzikim ryżem. Chcąc obniżyć ilość kalorii w daniu,zamieniłam śmietanę na...
listopada 18, 2015 0 Ravioli z tuńczykiem z lekkim sosem ziołowym Uwielbiam kuchnię włoską pod wieloma względami. Pyszne danie możemy wyczarować w krótkim czasie z kilku składników. Zrobiłam ravioli z tuńc...
listopada 02, 2015 0 Domowy schab wędzony Schab wyszedł soczysty, pyszny w smaku o wspaniałym aromacie. składniki 3 x 1,5 kg schabu wieprzowego 250g peklosoli lub 30 dag p...
listopada 01, 2015 0 Pyszna domowa szynka wędzona Od sierpnia nie kupuję wędliny w sklepach, sama robię.Dotychczas robiłam szynki, jak nazwa wskazuje z szynki tylnej.Tym razem do przygotowan...