Makaron penne z sosem paprykowym

                                                 Makaron 
                                        „1000 pomysłów, jedna Lubella”.

Sezon na paprykę powoli dobiega końca, zachęcam do przygotowania dietetycznego pysznego sosu z papryki z makaronem razowym penne.Danie jest bardzo lekkie, zdrowe.
Składniki
  • 1 szkl makaronu penne razowego Lubella 
  • 1 papryka czerwona 
  • 1 papryka żółta
  • 1/2 szt cebuli 
  • 3 pomidory 
  • 1 ząbek czosnku 
  • pieprz do smaku 
  • 1 łyżeczka oleju wędzonego 
  •  3 liście laurowe
  • ulubione zioła do smaku 
Wykonanie 
.Paprykę oczyszczamy,myjemy kroimy na paseczki. Cebulę obieramy kroimy w  piórka. Pomidory kroimy na kawałki. Do woka wlewamy łyżeczkę oleju rozgrzewamy następnie wkładamy po kolei wcześniej przygotowane składniki. Pokrojony czosnek, chwile smażymy dodajemy cebulę, paprykę,  i pokrojone pomidory. Doprawiamy do smaku przyprawami. 
Makaron gotujemy al dente.


Prześlij komentarz