Szaszłyk z makaronem ?

W okresie jesiennym i zimowym często  na moim stole goszczą makarony Dziś zapraszam na sycące rozgrzewające danie w roli głównej  z makaronem.
Stosuję rafinowany olej rzepakowy w swojej kuchni i cenię go za to, że nie tylko podkreśla smak moich potraw, ale także jest bardzo zdrowy

składniki

  • 1 opakowanie makaronu kokardki 
  • 100g piersi z kurczaka
  • 100g szynki wieprzowej
  • 100g boczku
  • 1 cebulka
  • 1 papryka czerwona
  • olej rzepakowy
  • świeży imbir
  • papryczka ostra
  • sól
  • pieprz

Wykonanie
 Ugotować makaron al dente według przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka, szynkę wieprzową,  boczek pokroić na kawałki wielkości 2cmx2cm oprószyć papryką, pieprzem. Paprykę i cebulę pokroić w paski.

Na rozgrzanym oleju smażmy szynkę wieprzową, i boczek smażymy około 5  minut, następnie pierś z kurczaka, cebulę smażymy około 5 minut, dodajemy ząbek, czosnku, paprykę. smażymy około 3 minut dodajemy makaron mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem.



Prześlij komentarz