Mazurek wielkanocny z masą kajmakową kakaową

Swięta wielkanocne coraz bliżej pora zaplanować ciasta jakie pojawią się na świątecznym stole? U nas pojawi się mazurek z masą kajmakową kakaową. Ciasto kruche wyszło rewelacyjne pyszne w smaku, dodatkowych walorów smakowych dodała masa kajmakowa kakaowa. 
Mazurek wielkanocny

składniki 

·                  220g mąki krupczatki 
·                  50g  cukru pudru 
·                  110g  masła
·                  2żółtka ugotowane na twardo
·                  1żółko
·                  1 masa kajmakowa kakaowa 
·                  migdały krojone Kresto



wykonanie 
W malakserze łączymy mąkę z masłem, dodajemy cukier i przetarte ugotowane żółtka, zółtko Wyrobione jednolite ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin. Schłodzone ciasto wałkujemy wycinamy dowolny kształt. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni pieczemy do zarumienienia. Na zimny mazurek wykładamy masę kajmakową kakaową robimy dekoracje według uznania
Prześlij komentarz