Tort śmietankowo-czekoladowy

 


Składniki


  • 6 jaj
  • 1szkl mąki
  • 1szkl cukru
  • Biszkopt Fix Dr  Oetkera
  • 600ml mleka
  • 1 krem czekoladowy  Dr  Oetkera
  • 1 krem waniliowy Dr  Oetkera
  • poncz
  • dekoracje z czekolady  Dr Oetkera
  • rurki puste
  • dżem truskawkowy

Wykonanie

Ubić   jajka z cukrem  dodać  zmieszany  biszkopt  fix  z  mąką  delikatnie wymieszać  Wylać na formę do pieczenia. Zrobić kremy według przepisu .zrobić poncz Biszkopt przekroić na trzy części. spód nasączyć ponczem wyłożyć dżem truskawkowy, krem śmietanowy, krążek biszkoptu, poncz, krem czekoladowy, krążek biszkoptu, poncz, masa śmietanowa.Zrobić dekoracje z czekolady i kremu tort obłożyć rurkami. Smacznego:):) Tort jest idealny w smaku polecam:
Produkty Dr Oetkera  sprawdzają się w  każdej kuchni dzięki nim oszczędzamy czas  ciasta i desery zawsze się udają.
Dzięki ciastom i dodatkom  Dr Oetkera  zawsze  zachwycimy naszych gości i najbliższych
Prześlij komentarz