karpatka

Jakiś czas temu, pojawili się w  moim laptopie i to bez zaproszenia goście,   cóż mogłam na to poradzić. Sama  nie dałam  rady musiałam się udać do super specjalistów.  Żeby mieli siłę  do zwalczania wirusów komputerowych, przygotowałam dla  nich specjalną karpatkę.
 
   
Do  przygotowania  potrzebujemy  następujące  składniki
  • 2/3  margaryny  Maestra
  • 1 1/2 szkl wody
  • 200g  mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dr Oeatkera
  • 400ml mleka 3.2%
  • 1  krem budyniowy  Dr  Oeatkera
  • 5 jajek
  • Laska wanilii od Kotanyi.
 

Wykonanie
 Wlewamy wodę do  garnka wkładamy    margarynę.Po  zagotowaniu  dodajemy   mąkę wymieszaną z proszkiem do  pieczenia. Mieszamy  aż powstanie  gęste ciasto  mieszamy  by ciasto się  nie  przypaliło.  gotujmy aż  powstanie  jednolita  masa.  
  Po ostudzeniu masy wbijać po jednym jajku i ucierać.dzielimy ciasto na dwie  części. Tortownice wykładamy papierem  do pieczenia  na który kładziemy ciasto. Tak samo  robimy z  drugą  częścią  ciasta.  Pieczemy w temp 200 stopni 40-40  minut . Ugotować krem według przepisu ostudzić. Miękką margarynę utrzeć z ugotowanym kremem  dodać wanilię  aby  był smak bardzo waniliowy.  uwielbiam wanilię dodaję  ją  prawie do   każdego deseru. upieczone góry i doliny przełożyć kremem posypać cukrem pudrem schłodzić 
smacznego :) 

  
Prześlij komentarz