Tagliatelle w sosie serowym z orzechami włoskimi i winogronami
Kuchnia włoska to prostota, bogactwo różnorodnych, świeżych nieprzetworzonych produktów i składników, które pozwalają na dużą kreatywność i innowacyjność. Dlatego zdecydowałam się na makaron, owoce, orzechy. Trochę się obawiałam tego połączenia, ale ... Polecam makaron, winogrona i orzechy włoskie, to rewelacyjne połączenie dla każdego smakosza makaronu, owoców i kuchni włoskiej.
- 1 serowy kociołek Winiary
- 300g makaron tagliatelle Agnesi
- 50g orzechy włoskie
- 100g winogrona zielone
- 100g winogrona fioletowe
- 150mlśmietana 30%
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- mięta do dekoracji
- sól pieprz do smaku Kamis
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Na rozgrzanej patelni na oleju przesmażamy orzechy włoskie Do miseczki wlewamy śmietanę, wodę i wsypujemy serowy kociołek Winiary, wszystko dokładnie mieszkamy. Do orzechów wlewamy serowy kociołek gotujemy około 10 minut, pod koniec dodajemy połówki winogron, gotujemy chwilę. Do sosu wkładamy makaron, dokładnie mieszamy. Na talerzu układamy makaron, robimy dekoracje z mięty, możemy doprawić solą i pieprzem. Dla mnie było idealnie.
9 komentarzy:
i ja też tak lubię zjeść ;D
pysznie wygląda:)
Makaron na słodko z owocami- pyszność
Makaronu nie odmówię nigdy! Z orzechami i winogronem? Niezwykle ciekawa opcja, skusiłabym się! :))
dariawkuchni.
Pyszności :)
I smakuje też nie zgorzej :)
Oj tak :)
Zapraszamy :)
Ale pyszności sama bym chętnie zjadła ;-)
Prześlij komentarz