Łosoś na liściach rukoli "Fit&Easy" ze świezym tymiankiem


Składniki:
  • 2 dzwonka łososia 
  • rukola   Fit  &Easy"
  • 2 łyżki oleju
  • ząbek czosnku
  • pieprz tymianek
  • kostka rosołowa
  • papryka słodka
  • sałata
  • marchewka
  • groszek
  • cytryna
  • borówki

Wykonanie:
Łososia czyścimy, myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Dwie łyżki oleju z oliwek wlewany do miseczki, wkładamy ząbek czosnku, pół łyżeczki pieprzu, papryki tymianek i kostkę rosołową drobiową Knorra. mieszamy.
Łososia nacieramy marantą odstawiamy na całą noc do lodówki.
Łososia pieczemy w kombiwarze w 150 stopniach po 12 minut z każdej strony. Jednocześnie robimy dekoracje z warzyw. Układamy łososia na liściach  rukoli
"Fit  &Easy" posypujemy startą skórką z cytryny , świeżym tymiankiem  robimy różyczki z marchewki podajemy z  surówką   z  kiszonej kapusty Smacznego

 post bierze on udział w Zabawie kulinarnej dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy"

1 komentarz:

Gocha pisze...

Strasznie biedna ta rukola jak zwiędnięta.
I łososia spod niej nie widać. A to po lewej to surówka?