Tort śmietankowo-czekoladowy
Składniki
- 6 jaj
- 1szkl mąki
- 1szkl cukru
- Biszkopt Fix Dr Oetkera
- 600ml mleka
- 1 krem czekoladowy Dr Oetkera
- 1 krem waniliowy Dr Oetkera
- poncz
- dekoracje z czekolady Dr Oetkera
- rurki puste
- dżem truskawkowy
Wykonanie
Ubić jajka z cukrem dodać zmieszany biszkopt fix z mąką delikatnie wymieszać Wylać
na formę do pieczenia.
Zrobić kremy według przepisu .zrobić poncz
Biszkopt przekroić na trzy części. spód nasączyć ponczem wyłożyć dżem
truskawkowy, krem śmietanowy, krążek biszkoptu, poncz, krem
czekoladowy, krążek biszkoptu, poncz, masa śmietanowa.Zrobić dekoracje
z czekolady i kremu tort obłożyć rurkami. Smacznego:):) Tort jest
idealny w smaku polecam:
Produkty Dr Oetkera sprawdzają się w każdej kuchni dzięki nim oszczędzamy czas ciasta i desery zawsze się udają.
Dzięki ciastom i dodatkom Dr Oetkera zawsze zachwycimy naszych gości i najbliższych
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz