karpatka
Jakiś czas temu, pojawili się w moim laptopie i to bez zaproszenia goście, cóż mogłam na to poradzić. Sama nie dałam rady musiałam się udać do super specjalistów. Żeby mieli siłę do zwalczania wirusów komputerowych, przygotowałam dla nich specjalną karpatkę.
Do przygotowania potrzebujemy następujące składniki
- 2/3 margaryny Maestra
- 1 1/2 szkl wody
- 200g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dr Oeatkera
- 400ml mleka 3.2%
- 1 krem budyniowy Dr Oeatkera
- 5 jajek
- Laska wanilii od Kotanyi.
Wykonanie
Wlewamy wodę do garnka wkładamy margarynę.Po zagotowaniu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy aż powstanie gęste ciasto mieszamy by ciasto się nie przypaliło. gotujmy aż powstanie jednolita masa.
Po ostudzeniu masy wbijać po jednym jajku i ucierać.dzielimy ciasto na dwie części. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia na który kładziemy ciasto. Tak samo robimy z drugą częścią ciasta. Pieczemy w temp 200 stopni 40-40 minut .
Ugotować krem według przepisu ostudzić. Miękką margarynę utrzeć z
ugotowanym kremem dodać wanilię aby był smak bardzo waniliowy. uwielbiam wanilię dodaję ją prawie do każdego deseru. upieczone góry i doliny przełożyć kremem posypać cukrem pudrem schłodzić
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz