Marynowany grillowany bakłażan
Składniki
- 1 bakłażan
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżka soku z cytryny
- Kilka pomidorków koktajlowych
- Świeży tymianek
- Przyprawa Grill klasyczny KAMIS
- 1 łyżka Musztardy Sarepskiej KAMIS
Wykonanie
Bakłażana
pokroić w plastry grubości ok. 5 mm. W moździerzu rozgnieść czosnek, wymieszać
go z musztardą i powoli, cały czas mieszając dolewać oliwę. Na koniec dodać sok
z cytryny i doprawić przyprawą Grill klasyczny KAMIS. Gotową marynatą zalać
bakłażana. Piec na rozgrzanym grillu z obu stron po 2-3 minuty. Upieczone
plastry przełożyć do naczynia z pokrywką i odstawić do ostygnięcia. Pomidorki
pokroić w plastry. Przełożyć nimi ostudzone plastry bakłażana, udekorować
tymiankiem i podawać.
Autorem przepisu jest, KAMIS
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz