Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami
W kuchni węgierskiej jak wiadomo panuje papryka związku tym dziś
pierwsze skrzypce gra papryka wtóruje jej kurczak a ton nadaje
Roleski. :)
Kuchnia węgierska to przeważnie dania jednogarnkowe w związku z tym łatwe w przyrządzeniu.
A jak można przygotować ten koncert zobaczcie oglądając film
Kuchnia węgierska to przeważnie dania jednogarnkowe w związku z tym łatwe w przyrządzeniu.
A jak można przygotować ten koncert zobaczcie oglądając film
Składniki
- Pierś z kurczaka
- Papryka kolorowa
- Cukinia
- Pomidor żółty
- ziemniaki
- cebula
- czosnek
- vegeta węgierska
- przyprawy do smaku (papryka czerwona słodka, ostra, ziele angielskie ,pieprz, sól, listek laurowy )
- przyprawa do grilla
- oraz
- Musztarda Roleski
- Ketchup Roleski
Wykonanie
Pierś z kurczaka marnujemy w przyprawie do grilla następnie zostawiamy na noc w lodówce.
Pierś z kurczaka smarujemy musztardą następnie układamy pokrojoną w paseczki paprykę i zwijamy w roladkę.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju smażyć roladki z obu stron, Zabezpieczyć przed wystygnięciem.
Przygotowanie sosu
Paprykę kroimy w paseczki lub kostkę następnie smażymy na oleju dodajemy cebulę, czosnek i przyprawy do smaku według uznania ja dodałam vegetę, listek laurowy, paprykę .Pod koniec wkładamy roladki wcześniej usmażone. i dusimy na średnim ogniu przez 5 minut. Wyjmujemy roladki odkładamy 4 łyżki warzyw resztę miksujemy na gładki sos dodajemy do smaku ketchup Roleski i odłożone wcześniej warzywa .
Przygotowanie grillowanych warzyw
Cukinie pomidora żółtego kroimy w plastry następnie grillujemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w ósemki grillujemy do miękkości.
Na talerzu układamy roladkę drobiową polewamy sosem paprykowym obok układamy piramidkę z warzyw grillowanych ozdabiamy ketchupem Roleskim.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz