Kapusta z grochem
Święta święta polecam przepis na jedno z dań wigilijnych
Składniki
Groch umyć rozmoczyć i zostawić na noc po czym ugotować. Pod koniec gotowania posolić. Kapustkę ugotować i odcedzić. Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na maśle klarownym.Połączyć i wymieszać wszystkie składniki doprawić do smaku i dobrze zapiec w piekraniku.
Gorącą kapustę przełożyć do salaterki i przyozdobić natką pietruszki
Składniki
- 1 kg kiszonej kapusty
- 35dag grochu Kupiec
- 1 cebula
- masło klarowne
- sól
- pieprz
Groch umyć rozmoczyć i zostawić na noc po czym ugotować. Pod koniec gotowania posolić. Kapustkę ugotować i odcedzić. Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na maśle klarownym.Połączyć i wymieszać wszystkie składniki doprawić do smaku i dobrze zapiec w piekraniku.
Gorącą kapustę przełożyć do salaterki i przyozdobić natką pietruszki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz