Kasza jaglana na słodko

 

 
 

  Jedną   z potraw  jakie  goszczą  u  nas  na wilijnym stole   jest  kasza  jaglana  przygotowana na słodko.
Składniki
  • 1/2  opakowania  kaszy   jaglanej   ja   użyłam  Kupca.
  • 3 łyżki   miodu 
  • 1/2  opakowania skórki  pomarańczowej 
  • 5 dag  rodzynek.
  • sok z  cytryny

Wykonanie
Ugotować  kaszę  według przepisu następnie  ostudzić.  Na  patelnię  wkładamy miód,  skórkę   pomarańczową i rodzynki doprawiamy odrobiną  soku z  cytryny. Smażymy  kilka  minut. Do tak  przygotowanego sosu wkładamy kaszę  mieszamy i chwilę  gotujemy  około  2 minuty.

2 komentarze:

La Lolla pisze...

proste i smaczne, czyli trafiłaś, coś dla mnie;)

Ola pisze...

u mnie na słodko jest pęczak i mogę jeść go tonami ;)