Pstrąg grillowany nadziewany kaszą gryczaną podawany z sosem śmietanowo-koperkowym i sałatką.
Wiosna przed nami pora
przejść na dietę. Tylko kto powiedział, że ta dieta ma być niezjadliwa. :)
Składniki
- 1 pstrąg
- 5dag kaszy gryczanej
- 1/4 cebuli pokrojonej w kostkę
- 1 duży plaster boczku
- przyprawa do ryb
- sól Kamis
- pieprz biały
- 1 ząbek czosnek
- gałązka koperku
- cytryna
- oliwa z oliwek
- sos śmietanowo-koperkowy Winiary
- 50ml śmietany
- Papier do pieczenia i gotowania Saga
sałatka
- mix sałat Fit&Easy
- kilka pomidorków koktajlowych
- 1/2 szt. papryki pokrojonej w słupki
- oliwa z oliwek o smaku czosnku
- ocet balsamiczny
wykonanie
Pstrąga oczyścić, umyć i
osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem białym, przyprawą
do ryby i czosnkiem. Odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce.
Kaszę ugotować. Rozgrzać
oliwę na patelni usmażyć boczek pokrojony w kostkę i cebulę. Wymieszać z kaszą.
Na papierze ułożyć
pstrąga do środka włożyć farsz z kaszy. Na wierzch ryby ułożyć plastry cytryny,skropić oliwą. Całość zawinąć w papier piec w kombiwarze przez 30 minut w 180 stopniach.
Sałatka
W misce wymieszać mix
sałat, pokrojone pomidorki, paprykę pokrojoną w paseczki całość skropić octem
balsamicznym i oliwą z oliwek.
Sos do ryby, przygotować wg przepisu
na opakowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz