Pierś z indyka z warzywami
Składniki
- 20 dag piersi z indyka
- 1/4 łyżeczki przyprawy do indyka
- szczypta pieprzu białego
- sól Kamis
- pieprzKamis
- imbir Kamis
- 5 dag fasolki mrożonej zielonej
- 5 dag fasolki mrożonej żółtej
- 50 g pomidorków koktajlowych
- sos słodko-kwaśny
- oliwa
- szczypiorek
Wykonanie
Pierś z indyka umyć osuszyć, pokroić na kawałki 2cm x 2cm x cm posypać przyprawą do indyka, pieprzem i solą. Odstawić w chłodne miejsce
Fasolę ugotować na pół twardo.
Rozgrzać oliwę na patelni i usmażyć pierś z indyka, pod koniec dodać fasolę i pomidorki koktajlowe. Smażyć kilka minut, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przełożyć na talerz, obsypać szczypiorkiem, podawać z sosem słodko-kwaśnym.
Pierś z indyka umyć osuszyć, pokroić na kawałki 2cm x 2cm x cm posypać przyprawą do indyka, pieprzem i solą. Odstawić w chłodne miejsce
Fasolę ugotować na pół twardo.
Rozgrzać oliwę na patelni i usmażyć pierś z indyka, pod koniec dodać fasolę i pomidorki koktajlowe. Smażyć kilka minut, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przełożyć na talerz, obsypać szczypiorkiem, podawać z sosem słodko-kwaśnym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz