Sałatka z grillowaną piersią indyka
I kolejna propozycja dla
osób liczących kalorie ale nie tylko. Sałatkę robi się całkiem szybko, jest
bardzo lekka a zarazem sycąca.
Czyli pozostajemy nadal w duchu wiosenno dietetycznym.
Składniki
- kilka liści sałaty lodowej
- kilka pomidorków koktajlowych.
- 15 dag piersi z indyka
- pieprz Kamis
- kilka owoców physalis
- majeranek Kamis
- przyprawa do indyka Kamis
- sok z 1 cytryny
- czosnek
- sos słodko-kwaśny
Wykonanie
Pierś z indyka
Dokładnie myjemy, osuszamy
ręcznikiem papierowym. Następnie skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy
przyprawami odstawiamy w chłodne miejsce na 1-2 godziny.
Następnie grillujemy około 5 minut.
Następnie grillujemy około 5 minut.
Sałatka
Umyte liście sałaty
rwiemy na kawałki, pomidorki kroimy na pół.
Na talerzu układamy sałatę, pomidorki, physalis, pokrojoną grillowaną pierś całość polewamy sosem i już.
Na talerzu układamy sałatę, pomidorki, physalis, pokrojoną grillowaną pierś całość polewamy sosem i już.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz