Kwaskowy sos idealny do warzyw z grilla-twarożkowy

Niezwykle aromatyczny uszlachetni smak nawet najzwyklejszych ziemniaków czy papryki.Szczególnie nadaje się do faszerowanych warzyw
Składniki
  • 1/2 szkl serka homogenizowanego  twarożkowego
  • 1 ogórek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 szkl jogurtu naturalnego lub kefiru
  • sól,pieprz do smaku
  • mięta
Wykonanie 
Twarożek wymieszaj w posiekanym ogórkiem, dodaj roztarty ząbek czosnku. Dodaj jogurt dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku, Posyp posiekaną miętą

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Sosiki i dipy na grilla zawsze sie przydaja :) konia z rzedem za porzadna marynate. Zdrowa żywność odkad mam grilla elektrycznego i sobie przyrzaddzam takie posilki znakomicie sie sprawdza :)