Lekki aromatyczny sos do dań z cielęciny,wołowiny na grilla -jogurtowo-czosnkowy
Subtelny smak grillowej cielęciny podkreśli sos jogurtowy-czosnkowy.Doda też aromatu złagodzi smak pikantnej wołowiny. Jest dietetyczny co jest dość ważne dla osób które liczą kalorie.
Składniki
Obierz ząbki czosnku, posiekaj rozetrzyj z jogurtem i oliwą.Cebulkę obierz zetrzyj na tarce wymieszaj z sokiem z cytryny dodaj do sosu.Dopraw do smaku solą i pieprzem, posyp papryką czerwoną.,
Składniki
- 2/3szkl jogurtu
- 2 łyżki oliwy
- 5 ząbków czosnku
- 1 mała cebulka
- 1 łyżka stołowa soku z cytryny
- pieprz, sól do smaku
- papryka czerwona w proszku do dekoracji
Obierz ząbki czosnku, posiekaj rozetrzyj z jogurtem i oliwą.Cebulkę obierz zetrzyj na tarce wymieszaj z sokiem z cytryny dodaj do sosu.Dopraw do smaku solą i pieprzem, posyp papryką czerwoną.,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz