Dietetyczna szynka z piersi kurczaka z szynkowara
Pierś mielona w maszynce z dodatkiem pietruszki przyprawy rozkoszna i czosnku. Nie ma jak domowa wędlina. Bez sztucznych dodatków, polepszaczy...Dzisiaj chciałabym zaprezentować wyrób na 3 D. Delikatna, dietetyczna domowa szynka z piersi kurczaka"rozkosznie" przyprawiona, ciesząca oko kolorem. Wędlina, która nie zawiera tłuszczu? Niemożliwe? A jednak! Gorąco polecam. Jest idealna dla osób dbających o linię, lub chcących zrzucić kilka zbędnych kg przed nadchodzącą wielkimi krokami wiosną.
składniki
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy następnie kroimy na kawałki mielimy w maszynce do mięsa. Mieloną pierś z kurczaka przekładamy do miski dodajemy przyprawy doprawimy do smaku według własnego smaku dokładnie mieszamy. Przykrywamy folią, by mięso bardziej przeszło przyprawami, odstawiamy na dwie godziny w chłodne miejsce. Oczywiście możemy użyć dowolną mieszankę przypraw.
Do szynkowara wkładamy woreczek foliowy u mnie był to woreczek na mrożonki. Do woreczka wkładamy mieloną pierś z kurczaka woreczek szczelnie zamykamy szynkowar odstawiamy na pół godziny. Do garnka wlewamy wodę na dno wkładamy ściereczkę na to stawiamy szynkowar, po zagotowaniu gotujemy na wolnym ogniu około w zależności od rodzaju mięsa, kontrolując przy użyciu termometru.
Wyjmujemy szynkowar z garnka, studzimy pozostawiamy w chłodnym miejscu na noc.
Rano wyjmujemy naszą szynkę drobiową z szynkowara. Szynka jest bardzo zdrowa, dietetyczna i mega aromatyczna jest pyszna, idealna dla osób odchudzających
składniki
- 80dag piersi z kurczaka
- 2 łyżki mieszanki przypraw rozkoszna
- 1/2 łyżeczka czosnku kolorowego
- 1/2 łyżeczka czosnku staropolskiego
- 3 łyżki suszonej pietruszki
- 1/2 łyżeczki przyprawy do indyka
- 2łyżeczki żelatyny
- sól, pieprz do smaku
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy następnie kroimy na kawałki mielimy w maszynce do mięsa. Mieloną pierś z kurczaka przekładamy do miski dodajemy przyprawy doprawimy do smaku według własnego smaku dokładnie mieszamy. Przykrywamy folią, by mięso bardziej przeszło przyprawami, odstawiamy na dwie godziny w chłodne miejsce. Oczywiście możemy użyć dowolną mieszankę przypraw.
Do szynkowara wkładamy woreczek foliowy u mnie był to woreczek na mrożonki. Do woreczka wkładamy mieloną pierś z kurczaka woreczek szczelnie zamykamy szynkowar odstawiamy na pół godziny. Do garnka wlewamy wodę na dno wkładamy ściereczkę na to stawiamy szynkowar, po zagotowaniu gotujemy na wolnym ogniu około w zależności od rodzaju mięsa, kontrolując przy użyciu termometru.
Wyjmujemy szynkowar z garnka, studzimy pozostawiamy w chłodnym miejscu na noc.
Rano wyjmujemy naszą szynkę drobiową z szynkowara. Szynka jest bardzo zdrowa, dietetyczna i mega aromatyczna jest pyszna, idealna dla osób odchudzających
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz