Roladki drobiowe z pietruszką,papryką.
Szczególnie wiosną staram się przestrzegać pewnych zasad odżywiania przygotowując obiad.Ważne by były zdrowo,dietetycznie,szybko i kolorowo.Dziś przygotowałam dla Was pyszną pierś z kurczaka nadziewaną pietruszką, masłem i marynowaną papryką.Pierś wyszła bardzo soczysta,delikatna i co ważne dietetyczna.Do przygotowania wykorzystałam naczynie Cazuela które możecie kupić cazuela.. Pomimo tego ze jest to naczynie do tarty,świetnie nadaje się do innych celów.Forma do tarty jest w kolorze czarnym, niezbyt duża co ułatwia robienie zdjęć,pasująca do większości stylizacji. Polecam szczególnie blogerom kulinarnym.A wracając do naszych roladek drobiowych wyszły rewelacyjne poezja smaku,zróbcie koniecznie.A swój smak zawdzięczają połączeniu pietruszki i masła.
Składniki
Wykonanie
Pierś z kurczaka dokładnie myję osuszam,delikatnie rozbijam uważając, by nie poprzecinać delikatnego mięsa.Rozbity płat piersi z kurczaka posypuję solą,pieprzem, drobno siekanym czosnkiem,następnie płat smaruję masłem,posypuje natką pietruszki na środku kładę paseczek papryki.Pierś zwijam w rulon,spinam wykałaczką. Na dno formy do tarty wkładam masło klarowne,roladki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni 20-30 minut
Składniki
- 2 filety z piersi z kurczaka, na roladki
- 1 pęczek natki pietruszki
- masło klarowne
- sól
- pieprz
- 1 ząbek czosnku
Wykonanie
Pierś z kurczaka dokładnie myję osuszam,delikatnie rozbijam uważając, by nie poprzecinać delikatnego mięsa.Rozbity płat piersi z kurczaka posypuję solą,pieprzem, drobno siekanym czosnkiem,następnie płat smaruję masłem,posypuje natką pietruszki na środku kładę paseczek papryki.Pierś zwijam w rulon,spinam wykałaczką. Na dno formy do tarty wkładam masło klarowne,roladki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni 20-30 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz