Sałatka w ogórku z aromatycznym wędzonym olejem rzepakowym z tymiankiem. Sałatka smakuje obłędnie. Składniki mix sałat 2 szt ogórki pomidory koktajlowe ser mozzarella w kulkach mięsiwo olej rzepakowy sok z cytryny rzodkiewki bazylia ocet balsamico sól,pieprz do smaku Wykonanie Wędzony olej rzepakowy z tymiankiem Składniki: - 400 ml oleju rzepakowego - 500g lodu świeży tymianek Przygotowanie Lód przesypujemy do pojemnika Olej rzepakowy wlewamy do miseczki. Wkładamy do wędzarni miseczkę z olejem. Pojemnik z lodem musi znajdować się poniżej oleju rzepakowego. Włączamy tylko generator dymu i wędzimy nasz produkt przez 1h. Temperatura w wędzarni musi wynosić około 25-30 stopni.. Dla uzyskania mocniejszego efektu możemy przedłużyć czas wędzenia do 2h. Po skończonym wędzeniu olej przelewamy do dzbanuszka wkładamy świeży tymianek. Wędzony olej rzepakowy z tymiankiem doskonale będzie się komponować ze śledziem i świeżymi sałatami, idealny do smażenia. Ogórek dokładnie myjemy kroimy na wzdłuż na cienkie długie plastry Mix sałat dokładnie myjemy osuszamy suszarką do sałaty lub ręcznikiem papierowym. Pomidorki myjemy kroimy na pół. Ogórek myjemy kroimy na pół, wydrążamy środek kroimy. Do miski wkładamy wszystkie składniki sałatki(mix sałat, ogórek, ser, pomidorki ) doprawiamy do smaku octem, solą pieprzem i sokiem z cytryny mieszkamy. Z cienkich plastrów ogórka robimy okrąg na talerzu do środka wkładamy wymieszane składniki sałatki, na wierzchu układamy kawałki mięsiwa Posypujemy prażonym słonecznikiem. Robimy dekoracje wg uznania. Sałatkę polewamy wędzonym olej rzepakowym z tymiankiem
Sałatkę polewamy wędzonym olej rzepakowym z tymiankiem.Sałatka smakuje obłędnie, jest oryginalna, Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego jest bardzo zdrowy dla organizmu.
Składniki
Wykonanie
Wędzony olej rzepakowy z tymiankiem
Przygotowanie
Lód przesypujemy do pojemnika Olej rzepakowy wlewamy do miseczki. Wkładamy do wędzarni miseczkę z olejem. Pojemnik z lodem musi znajdować się poniżej oleju rzepakowego. Włączamy tylko generator dymu i wędzimy nasz produkt przez 1h. Temperatura w wędzarni musi wynosić około 25-30 stopni.. Dla uzyskania mocniejszego efektu możemy przedłużyć czas wędzenia do 2h. Po skończonym wędzeniu olej przelewamy do dzbanuszka wkładamy świeży tymianek. Wędzony olej rzepakowy z tymiankiem doskonale będzie się komponować ze śledziem i świeżymi sałatami, idealny do smażenia.
Sałatka w ogórku
Przygotowanie
Ogórek dokładnie myjemy kroimy na wzdłuż na cienkie długie plastry Mix sałat dokładnie myjemy osuszamy suszarką do sałaty lub ręcznikiem papierowym. Pomidorki myjemy kroimy na pół. Ogórek myjemy kroimy na pół, wydrążamy środek kroimy.
Do miski wkładamy wszystkie składniki sałatki(mix sałat, ogórek, ser, pomidorki) doprawiamy do octem pieprzem i sokiem z cytryny mieszkamy. Z cienkich plastrów ogórka robimy okrąg na talerzu do środka wkładamy wymieszane składniki sałatki, na wierzchu układamy kawałki mięsiwa Posypujemy prażonym słonecznikiem. Robimy dekoracje wg uznania.
Sałatkę polewamy wędzonym olejem rzepakowym z tymiankiem.
- 2 szt ogórki
- mix sałat
- pomidory koktajlowe
- ser mozzarella w kulkach
- mięsiwo
- 400ml oleju rzepakowego
- 500g lodu
- świeży tymianek
- sok z cytryny
- rzodkiewki
- bazylia
- ocet balsamico
- sól,pieprz do smaku
Wykonanie
Wędzony olej rzepakowy z tymiankiem
Przygotowanie
Lód przesypujemy do pojemnika Olej rzepakowy wlewamy do miseczki. Wkładamy do wędzarni miseczkę z olejem. Pojemnik z lodem musi znajdować się poniżej oleju rzepakowego. Włączamy tylko generator dymu i wędzimy nasz produkt przez 1h. Temperatura w wędzarni musi wynosić około 25-30 stopni.. Dla uzyskania mocniejszego efektu możemy przedłużyć czas wędzenia do 2h. Po skończonym wędzeniu olej przelewamy do dzbanuszka wkładamy świeży tymianek. Wędzony olej rzepakowy z tymiankiem doskonale będzie się komponować ze śledziem i świeżymi sałatami, idealny do smażenia.
Sałatka w ogórku
Przygotowanie
Ogórek dokładnie myjemy kroimy na wzdłuż na cienkie długie plastry Mix sałat dokładnie myjemy osuszamy suszarką do sałaty lub ręcznikiem papierowym. Pomidorki myjemy kroimy na pół. Ogórek myjemy kroimy na pół, wydrążamy środek kroimy.
Do miski wkładamy wszystkie składniki sałatki(mix sałat, ogórek, ser, pomidorki) doprawiamy do octem pieprzem i sokiem z cytryny mieszkamy. Z cienkich plastrów ogórka robimy okrąg na talerzu do środka wkładamy wymieszane składniki sałatki, na wierzchu układamy kawałki mięsiwa Posypujemy prażonym słonecznikiem. Robimy dekoracje wg uznania.
Sałatkę polewamy wędzonym olejem rzepakowym z tymiankiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz