Dietetyczna galaretka z perliczki

 
 








 mamy już wiosnę w  kuchni też  u mnie  panuje wiosna a w  niej dania  lekkie  wiosenne i co ważne nie  mają dużo kalorii

Składniki:
  • 1perliczka
  • 1 mały seler
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 nieduża  upieczona  na suchej patelni cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz  kolorowy   Kamis
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • 1 rosołek wołowy
  • 1 puszka groszku  konserwowy
  • 1 żelatyna Winiary
Wykonanie
Umyć  perliczkę  włożyć do  dużego garnka  dodać przyprawy,warzywa zalać zimna  wodą i od chwili zagotowania gotować  jeszcze dwie godziny. Gdy  mięso  jest zupełnie  miękkie dodać  rosołek wołowy  ( wywar ma   lepszy smak i kolor )wyjąć z  rosołu i póki   gorące  obrać  z  kości.  Rosół  bardzo staranie  przecedzić marchewkę   pokroić w  plasterki. . Zagotować    rosół włożyć   pokrojone  mięso wsypać  żelatynęwedług przepisy
Do  foremek   wlać   galaretkę pozostawiać  do zastygnięcia w chłodnym miejscu lub lodówce. 
Prześlij komentarz