Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym
Kilka dni temu otrzymałam od firmy Sys produkty do testowania w związku z tym chciałabym się podzielić z Wami opinią na ich temat.
Uwielbiam ryby zdecydowałam się połączyć pstrąga z kaszą gryczaną z warzywami był to eksperyment który okazał się strzałem w 10 :)
Składniki
- 1 duży pstrąg
- 1 woreczek kaszy z warzywami firmy Sys
- 4 plastry surowego boczku
- 1 brokuł
- sól,
- pieprz biały
- pieprz zielony
- warzywa do dekoracji
- cytryna
- tymianek
Wykonanie
Oczyszczonego pstrąga opłukać zimną wodą, w filetować podzielić na dwie części osuszyć ręcznikiem.. Filety z pstrąga oprószamy przygotowaną mieszkanką z pieprzu białego i zielonego i tymianku świeżo zmielonym pieprzem, solą, cytryną czosnkiem skropić oliwa odstawiać do lodówki na dwie godziny.
W tym czasie gotujemy kaszę z warzywami firmy Sys. która idealnie się sprawdza w tego typu daniach i podobnych.. Kasza nadaje się do wszelkiego rodzaju nadzienia jak również do spożywania jako dodatek do sosu. Ugotowaną kaszę według instrukcji która znajduje się na opakowaniu zostawiamy do ostygnięcia. Jeden woreczek wystarcza dla dwóch osób.
Gotujemy brokuła następnie robimy z niego mus. Do wysokiego naczynia wkładamy brokuł doprawiamy do smaku pieprzem solą, cytryną i czosnkiem niedźwiedzim . miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Na patelni grillowej grillujemy pstrąga przez chwilę. Na pod grillowanego pstrąga układamy kaszę z warzywami na to zwinięty boczek.Wkładamy do kombiwaru 200 stopni na 10-15 minut .
Wykładamy mus brokułowy na talerz filet z pstrąga robimy dekoracje:)
smacznego :)
W tym daniu testowałam kaszę z warzywami dzięki takiemu połączeniu zaoszczędziłam dużo czasu, praktycznie nie musiałam niczym doprawiać kaszy która idealnie pasuje do nadzienia. Produkty formy Sys bardzo ułatwiają pracę w kuchni są godne polecenia. Na pewno je kupię :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz