Dietetyczna galaretka z perliczki
mamy już wiosnę w kuchni też u mnie panuje wiosna a w niej dania lekkie wiosenne i co ważne nie mają dużo kalorii
Składniki:
- 1perliczka
- 1 mały seler
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 nieduża upieczona na suchej patelni cebula
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz kolorowy Kamis
- liście laurowe
- ziele angielskie
- 1 rosołek wołowy
- 1 puszka groszku konserwowy
- 1 żelatyna Winiary
Wykonanie
Umyć perliczkę włożyć do dużego
garnka dodać przyprawy,warzywa zalać zimna wodą i od chwili
zagotowania gotować jeszcze dwie godziny. Gdy mięso jest zupełnie
miękkie dodać rosołek wołowy ( wywar ma lepszy smak i kolor )wyjąć
z rosołu i póki gorące obrać z kości. Rosół bardzo staranie
przecedzić marchewkę pokroić w plasterki. . Zagotować rosół włożyć pokrojone mięso wsypać żelatynęwedług przepisy
Do foremek wlać galaretkę pozostawiać do zastygnięcia w chłodnym miejscu lub lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz