Zielona sałatka z grillowanych warzyw



Składniki
  • Główka sałaty rzymskiej
  • Pęczek szparagów
  • Pęczek dymki
  • 4 łyżki oleju
Na sos:
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • Sok z połowy cytryny
  • Przyprawa grill klasyczny KAMIS
  • Sos Sałatkowy Prowansalski KAMIS Fit up!
 Wykonanie
Warzywa umyć, osuszyć. Szparagi obrać. Sałatę pokroić na ćwiartki, cebulki i szparagi na pół. Warzywa ułożyć na półmisku i polać marynatą przygotowaną z oleju wymieszanego z przyprawą Kamis Grill Klasyczny. Piec warzywa na grillu z obu stron po 3-4 minuty. Miód wymieszać z oliwą, octem i sokiem z cytryny. Doprawić przyprawą Sos Sałatkowy Prowansalski KAMIS Fit up! Dodać zmiażdżony czosnek i wymieszać. Powstałym sosem zalać warzywa. 

Autorem przepisu jest, KAMIS
Prześlij komentarz