Rolada z boczku gotowana


Składniki
  • 2 kg  boczku
  • zalewa  do  mięsa
  • 3  litry wody
  • 1/2 szkl  soli 
  • 2 łyżeczki płaskie  pieprzu   mielonego 
  • 2 łyżki majeranku 
  • 5 ziaren  ziela   angielskiego  
  • 5 liści laurowych  
  • 3 ząbki   czosnku  drobno pokrojonego
  • 1 łyżeczka  słodkiej papryki  
  • pieprz   kolorowy   

 Do  zimnej  wody wkładamy  boczek i gotujemy  przez 15 minut. Zestawiamy z   palnika  na 15 minut po czym zagotowujemy    ponownie uwaga    tym razem gotujemy 2 minuty. Po  zagotowaniu zostawiamy pod   przykryciem i  trzymamy do wystygnięcia. Po wystudzeniu wyjmujemy boczek  z  zalewy osączamy owijamy folią aluminiową wkładamy na  noc do lodówki
Prześlij komentarz