Fuga





Składniki

Składniki na średnią blachę.

  • 4 szkl mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 5 średnich jajek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • 1  budyń malinowy
  • 1 szklanka cukru kryształu
  • 1 mały słoik powideł - ok 280g
  • 1-2 łyżki śmietany - gdyby ciasto było zbyt sypkie

Wykonanie
Mąkę przesiać, dodać margarynę, posiekać nożem. Dodać żółtka, 2/3 szkl cukru i przesiać proszek do pieczenia, zarobić ciasto, podzielić na 2 części. .

Do jednej z mniejszych dodać kakao. Większą część rozłożyć na blaszce, posmarować powidłami, wierzch przykryć ciemnym ciastem starym na tarce o dużych oczkach.

Białka ubić z cukrem, dodać  budyń malinowy  i lekko wymieszać, wyłożyć na ciemne ciasto. Ciasto  piec  około 30  minut  w 180stopniach następnie zmniejszyć  temperaturę   piekarnika  na 160 stopni. na ciasto wyłożyć  pianę  i piec około 30 minut  uważając   by piany nie spalić.
Prześlij komentarz