Babeczki czekoladowe


Składniki

  • 30 dag mąki pszennej
  • 3 łyżki maki ziemniaczanej
  • 15 dag czekolady
  • 20  dag  cukru   pudru
  • 4 jajka
  • 25 dag margaryny Kasi
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

lukier
  • 5 dag cukru 
  • 1 łyżka kakao
  • około 30ml wody
  • dekoracje

Wykonanie
Mąkę pszenną wymieszaj z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, przesiej. Czekoladę zetrzyj na tarce. Margarynę Kasię utrzyj z cukrem pudrem i żółtkami na puszystszą masę następnie wymieszaj z mąką i czekoladą. Białka ubij na sztywną pianę delikatnie wymieszaj łyżką z utartym masłem. Masę przełóż do mini  foremek  . Piecz około 20 minut w 180 stopniach wyjmij babeczki  ostudź .
Lukier
cukier wymieszać z  kakao, dodać wodę wymieszać następnie zagotować.Przestudzonym lukrem posmarować babeczki zrobić dekoracje.
zrób dekoracje.
Prześlij komentarz