Babeczki czekoladowe
Składniki
- 30 dag mąki pszennej
- 3 łyżki maki ziemniaczanej
- 15 dag czekolady
- 20 dag cukru pudru
- 4 jajka
- 25 dag margaryny
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
lukier
- 5 dag cukru
- 1 łyżka kakao
- około 30ml wody
- dekoracje
Wykonanie
Mąkę pszenną wymieszaj z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, przesiej. Czekoladę zetrzyj na tarce. Margarynę Kasię utrzyj z cukrem pudrem i żółtkami na puszystszą masę następnie wymieszaj z mąką i czekoladą. Białka ubij na sztywną pianę delikatnie wymieszaj łyżką z utartym masłem. Masę przełóż do mini foremek . Piecz około 20 minut w 180 stopniach wyjmij babeczki ostudź .
Lukier
cukier wymieszać z kakao, dodać wodę wymieszać następnie zagotować.Przestudzonym lukrem posmarować babeczki zrobić dekoracje.
zrób dekoracje.
6 komentarzy:
Smakowite babeczki!
Przepysznie wyglądają na pięknym talerzyku !!! Pozdrawiam serdecznie :)
Dzięki!
Dziękuję, również pozdrawiam. :)
super
przepis
dziękuje pozdrawiam :)
Prześlij komentarz