Pstrąg grillowany na szybko




Składniki
  • 1 pstrąg
  • przyprawa do ryb
  • sól Kamis
  • pieprz Kamis
  • 1 ząbek czosnku
  • cytryna
  • oliwa z oliwek
  • 1 łyżeczka płatków migdałów
  • Papier do pieczenia i gotowania Saga
  • Mix sałat Fit&Easy
  • glassa  balsamiczna Monini

wykonanie

Pstrąga oczyścić, umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do ryby i czosnkiem. Odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce.
Ułożyć go na papierze do pieczenia. Całość zawinąć w piec w kombiwarze przez 30 minut w 180 stopniach. Pstrąga posypać płatkami migdałów.
Podawać z sałatką zrobić dekoracje glassą balsamiczną.
Prześlij komentarz