Sałatka z piersią indyka




 
Dziś mamy dla Was kolejną wiosenną propozycję sałatki, która równie dobrze może być śniadaniem jak i obiadem.
składniki
  • 20 dag piersi z indyka
  • 1/2 główki sałata zielona
  • pomidorki koktajlowe
  • 1 mała cebula czerwona
  • sos słodko-kwaśny
Marynata:
  • 1/4 łyżeczki przyprawy do Indyka 
  • szczypta soli prowansalskiej  
  • szczypta pieprzu 
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki oleju rzepakowego

 
wykonanie
Marynata:

Do naczynia wlać sok z cytryny, olej, wsypać przyprawy dokładnie wymieszać.

Pierś dokładnie umyć i osuszyć, pokroić, włożyć do marynaty. Odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce. Potem smażyć na patelni grillowej.
Na talerzu ułożyć sałatę, pokrojone pomidorki i cebulę pokrojoną w krążki. Na wierzchu ułożyć mięso i całość polać sosem.
Prześlij komentarz