Grillowany pstrąg podawany na grillowanych pieczarkach z koszyczkami z ziemniaków


Składniki
  • 1 pstrąg
  • przyprawa do ryb  Kamis
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • 20 dag pieczarek
  • olej
  • ziemniaki
do dekoracji
  • cytryna
  • pomidorki koktajlowe
Wykonanie  
Pstrąga oczyścić, umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do ryby i czosnkiem. Odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce.
Pieczarki myjemy kroimy na plasterki.
 



Na patelnię grillową marki Neoflam wlewamy dwie łyżki oleju rzepakowego. Na gorącej patelni grilluje pieczarki pod koniec grillowania doprawiam solą i pieprzem. Na tej samej patelni i oleju grilluję pstrąga.
Ziemniaki obieramy następnie kroimy w drobne paseczki. Formujemy kulki  ktore smażymy w głębokim tłuszczu.

Na talerzu kładziemy grillowane pieczarki na których kładziemy pstrąga robimy dekoracje z kulek z ziemniaków, pomidorków, i cytryny .posypujemy suszonym koperkiem.
Prześlij komentarz