tatar z tuńczyka na ziemi z lasu

 Przepis został wyróżniony w konkursie organizowanym przed markę Princes. Bardzo dziękujemy  za wyróżnienie.
Uwielbiam ryby pod każda postacią, zdecydowanie bardziej uwielbiam ryby świeże i potrawy z nich. Czasami z braku czasu przygotowuję coś na szybko, co zachwyci gości.Tatar z tuńczyka może być preludium do do tematycznej kolacji, ale równie dobrze może być samodzielnym daniem. Tatar z tuńczyka wyszedł bardzo smaczny,zdrowi efektowny. 

składniki 
  • 1 opakowanie tuńczyka w oleju
  • 1 cebula czerwona
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 papryka czerwona marynowana

sos
  • 1 łyżka musztardy rosyjskiej
  • 1 łyżka glassy balsamicznej

Dekoracje
  • grzybki marynowane
  • 1 papryka zielona marynowana
  • szczypiorek
  • tymianek

Wykonanie
Przygotowanie sosu. Do miseczki wlewamy 2 łyżki oleju z tuńczyka
dodajemy musztardę,glasę wszystko dokładnie mieszamy wstawiamy do
lodówki w celu schłodzenia.
Paprykę czerwoną, zieloną, cebulę i ogórek kroimy w kostkę. Na
talerzu pędzlem smarujemy sos, na którym stawiamy rant. Na spód
układamy paprykę czerwoną, ogórek kiszony, cebulę czerwoną, tuńczyka
oleju. Na sosie układamy pokrojoną zieloną paprykę, grzybki,
szczypiorek, tymianek. Można doprawiać solą i pieprzem jak ktoś lubi
bardziej wyrazisty smak.




Prześlij komentarz