Mazurek wielkanocny

Wyczaruj na świąteczny stół wielkanocny pyszny mazurek z konfiturą z czarnej porzeczki, masą orzechowa z orzechami z polewą czekoladową. Smaki się wzajemnie uzupełniają :)
Składniki

  • 220g mąki
  • 100 masła
  • 50 g cukru pudru trzcinowego
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 aromat waniliowy
  • masa orzechowa z orzechami Helio klik
  • konfitura z czarnej porzeczki
  • polewa czekoladowa Helio klik
  • orzechy włoskie  Helio klik
  • dekoracje.

Wykonanie   
Do miski wsypujemy przesianą mąkę ,dodajemy masło, cukier waniliowy, aromat żółtko, sól. Zagniatamy ciasto kruche, zawijamy w folie i wstawiamy do lodówki na noc. Wyjmujemy ciasto, rozwałkowujemy wycinamy koło Blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia  układamy na papierze i pieczemy około 25-30 minut do zarumienienia w temp 180 stopni. Po przestudzeniu ciasta wierzch smarujemy konfiturą z czarnej porzeczki,masą orzechową.Polewamy polewą czekoladową robimy dekoracje z masy orzechowej, orzechów włoskich. 
Prześlij komentarz