piątek, 23 września 2016

Grillowana pierś z indyka podana z ananasem

Będąc na diecie większość potraw przygotowuję z grilla, na parze z piekarnika. Od zaprzyjaźnionego sklepu Tradismak do przetestowania naturalne mieszanki przypraw, które się sprawdzają w 100% w mojej kuchni. Do przygotowania piersi z indyka z grilla wykorzystałam przyprawę red spice łagodną  Tradismak. Skład mieszanki : sól,papryka czerwona słodka, błonnik spożywczy, czosnek,gałka muszkatałowa, gorczyca, kolendra, majeranek, cząber, chilli, kminek. Zastosowanie do zup, potraw mięsnych i bezmięsnych, sosów, past, masełek smakowych i soli przyprawowej.
Składniki
  • 200g piersi z indyka
  • kilka kawałków świeżego ananasa
  • przyprawa red spice Tradsmak
  • sól
  • pieprz czarny
  • cukier brązowy
Dip miętowy: 
  • 0,5litra jogurtu greckiego lub innego gęstego naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • pęczek mięty
  • sok i skórka z połowy cytryny
  • sól, cukier, pieprz  
Wykonanie
Pierś z indyka umyć osuszyć, pokroić na kawałki 2cm x 2cm x cm posypać przyprawą do red spice , pieprzem i solą. Odstawić w chłodne miejsce
Kawałki ananasa posypać cukrem brązowym, przyprawą red spice.
Pierś z indyka i ananasa układamy na tacce, kładziemy na ruszcie grilla,pieczemy kilka minut z każdej strony,


Dip miętowy
Miętę dokładnie myjemy i szatkujemy. Do miseczki wkładamy jogurt, majonez, sok cytryny,miętę.Dokładnie wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Skrzydełka podajemy z pieczonymi ziemniakami, dipem miętowym.



Prześlij komentarz