Grillowany pstrąg z warzywami i sosem jogurtowym
Grillowanie jest jednym z moich ulubionych sposobów obróbki termicznej. Pogoda dopisuje zapraszam na grillowanego pstrąga w otoczeniu nadziewanej grillowanej pieczarki z sosem jogurtowym. Do przygotowania potrawy wykorzystałam mieszankę naturalnych przypraw PdP-VEGA Prowansalska. do nabycia w sklepie Tradismak. Mieszanka bardzo dobrze się sprawdza w kuchni, na grillu w ogrodzie.
Składniki
Pstrągi dokładnie patroszymy oczyszczamy pozbywamy się łusek, wycinamy skrzela odcinamy głowę lub usuwamy oczy. Pstrągi posypujemy przyprawą prowansalską,świeżo mielonym pieprzem i solą. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po określonym czasie pstrągi grillujemy z każdej strony po kilka minut na grillu.
Grillowane kapelusze pieczarek.
Umyte, obrane kapelusze pieczarek napełniamy cebulką czerwoną, pomidorkami, kabanosami.Wierzch kapeluszy posypujemy startym serem. Doprawiamy do smaku przyprawą prowansalską, pieprzem ziołowym i solą
Sos jogurtowy
Do jogurtu dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku mieszamy do połączenia.
Składniki
- 2 pstrągi
- kilka dużych kapeluszy pieczarek
- ser mozzarella
- pomidorki koktajlowe
- cebulka czerwona
- kabanosy
- 50 ml jogurty naturalnego
- przyprawa prowansalka Tradismak
- sól
- pieprz
Pstrągi dokładnie patroszymy oczyszczamy pozbywamy się łusek, wycinamy skrzela odcinamy głowę lub usuwamy oczy. Pstrągi posypujemy przyprawą prowansalską,świeżo mielonym pieprzem i solą. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po określonym czasie pstrągi grillujemy z każdej strony po kilka minut na grillu.
Grillowane kapelusze pieczarek.
Umyte, obrane kapelusze pieczarek napełniamy cebulką czerwoną, pomidorkami, kabanosami.Wierzch kapeluszy posypujemy startym serem. Doprawiamy do smaku przyprawą prowansalską, pieprzem ziołowym i solą
Sos jogurtowy
Do jogurtu dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku mieszamy do połączenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz