Grillowana pierś z indyka podana z ananasem
Będąc na diecie większość potraw przygotowuję z grilla, na parze z piekarnika. Od zaprzyjaźnionego sklepu Tradismak do przetestowania naturalne mieszanki przypraw, które się sprawdzają w 100% w mojej kuchni. Do przygotowania piersi z indyka z grilla wykorzystałam przyprawę red spice łagodną Tradismak. Skład mieszanki : sól,papryka czerwona słodka, błonnik spożywczy, czosnek,gałka muszkatałowa, gorczyca, kolendra, majeranek, cząber, chilli, kminek. Zastosowanie do zup, potraw mięsnych i bezmięsnych, sosów, past, masełek smakowych i soli przyprawowej.
Składniki
Pierś z indyka umyć osuszyć, pokroić na kawałki 2cm x 2cm x cm posypać przyprawą do red spice , pieprzem i solą. Odstawić w chłodne miejsce
Kawałki ananasa posypać cukrem brązowym, przyprawą red spice.
Pierś z indyka i ananasa układamy na tacce, kładziemy na ruszcie grilla,pieczemy kilka minut z każdej strony,
Dip miętowy
Miętę dokładnie myjemy i szatkujemy. Do miseczki wkładamy jogurt, majonez, sok cytryny,miętę.Dokładnie wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Skrzydełka podajemy z pieczonymi ziemniakami, dipem miętowym.
Składniki
- 200g piersi z indyka
- kilka kawałków świeżego ananasa
- przyprawa red spice Tradsmak
- sól
- pieprz czarny
- cukier brązowy
- 0,5litra jogurtu greckiego lub innego gęstego naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- pęczek mięty
- sok i skórka z połowy cytryny
- sól, cukier, pieprz
Pierś z indyka umyć osuszyć, pokroić na kawałki 2cm x 2cm x cm posypać przyprawą do red spice , pieprzem i solą. Odstawić w chłodne miejsce
Kawałki ananasa posypać cukrem brązowym, przyprawą red spice.
Pierś z indyka i ananasa układamy na tacce, kładziemy na ruszcie grilla,pieczemy kilka minut z każdej strony,
Dip miętowy
Miętę dokładnie myjemy i szatkujemy. Do miseczki wkładamy jogurt, majonez, sok cytryny,miętę.Dokładnie wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Skrzydełka podajemy z pieczonymi ziemniakami, dipem miętowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz