Tort śmietankowo-czekoladowy
W sobotę był dzień Babci z tej okazji zrobiłam tort śmietankowo-czekoladowy. Jest pyszny w smaku, idealny nie za słodki. jedynym minusem zbyt szybko znikał ze stołu.
Lista składników
Jak zrobić?
Białka
ubić na sztywno,dodać cukier i żółtka
Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać Wylać
na formę do pieczenia.
Zrobić kremy według przepisu .zrobić poncz
Biszkopt przekroić na trzy części. spód nasączyć ponczem wyłożyć dżem
truskawkowy, krem śmietanowy, krążek biszkoptu, poncz, krem
czekoladowy, krążek biszkoptu, poncz, masa śmietanowa.Zrobić dekoracje
z czekolady i kremu tort obłożyć rurkami. Smacznego:):) Tort jest
idealny w smaku polecam:)
3 komentarze:
Jeśli robię krem to tylko z masłem, nigdy z margaryną - nie cierpię jej smaku w kremach. Ale oczywiście jak ktoś lubi, albo nie może jeść masła to jest to jakaś alternatywa.
Twój tort wygląda bardzo ładnie.
Ładnie wygląda! Myślę, że wypróbuję ;-) Pozdrawiam
Bardzo dziękuje, zgadzam się z Tobą kremy najlepsze są z masłem. Tort był pod hasłem weekendy z Kasią warunkiem uczestnictwa w konkursie jest margaryna Kasia. Zdecydowanie polecam masło:)
Prześlij komentarz