Gotowanie brokuła.


Jeszcze   niedawno brokuł po  ugotowaniu zmieniał   kolor.  Będąc  na Zimowym Smakowisku dowiedziałam się co  zrobić  by  brokuł  był zawsze zielony.  Do   gotującej   wody  wrzucamy   brokuł   który gotujemy dosłownie chwilę,  najlepsze są warzywa   na pół twardo.  Po   ugotowaniu hartujemy brokuł wkradając  na chwilę do  bardzo zimnej a  nawet lodowatej wody.Po chwili wyjmujemy nasz  brokuł  ma  piękny zielony kolor :)

3 komentarze:

Unknown pisze...

Wybacz Mariolka, ale to jest bełkot...

Kulinarne pyszności Molki pisze...

super dziękuje za miły sobotni komplement :) pozdrawiam życzę miłego dnia :)

Anonimowy pisze...

Zwracaj uwagę w opisach na literówki bo faktycznie wychodzi bełkot Może przed opublikowaniem przeczytaj ze dwa razy:)