Barszczyk świąteczny w chlebie :)
Składniki
- 60 dag mięsa od szynki
- 1/2kg kiełbasy wiejskiej
- 1słoik chrzanu
- 1 szkl żuru
- 8 jajek
- przyprawy ; liść laurowy, pieprz sól ,ziele angielskie.
- 2 chleby do barszczu
Wykonie
Mięso zalać 3 litrami wody i gotować na małym ogniu przed 1 godzinę.Mięso wyjąć i pokroić w kostkę i włożyć z powrotem do garnka. Kiełbasę w plastry i włożyć do wywaru. wlać żur zagotować . Gotować 5 minut.Włożyć chrzan i doprawić do smaku solą i pieprzem
Jajka ugotować na twardo obrać i pokroić według uznania.
Pokrojone jajka włożyć do chleba wlać żur :) smacznego :)
1 komentarz:
A gdzie przepis?
Prześlij komentarz