babka czekoladowa
Zapraszam na bardzo aromatyczną babkę czekoladową
Składniki
- 30 dag mąki pszennej
- 3 łyżki maki ziemniaczanej
- 15 dag czekolady
- 20 dag cukru pudru
- 4 jajka
- 25 dag masła
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie
Mąkę pszenną wymieszaj z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, przesiej. Czekoladę zetrzyj na tarce. Masło utrzyj z cukrem pudrem i żółtkami na puszystszą masę następnie wymieszaj z mąką i czekoladą. Białka ubij na sztywną pianę delikatnie wymieszaj łyżką z utartym masłem. Masę przełóż do formy . Piecz około 50 minut w 180 stopniach wyjmij z formy ostudź zrób dekoracje.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz