Dietetyczny kapuśniak z młodej kapusty
Jako zwolenniczka zdrowego odżywania od jakiegoś czasu używam do gotowania naczyń firmy Dalimano
Do przygotowania kapuśniaka potrzebujemy następujących składników
- 1 duża młoda kapusta
- 700 dag piersi z indyka
- 3 łyżki koncentraty pomidorowego
- 3 łyżki suszonych warzyw Sys
- sól prowansalska Kamis
- pieprz zielony
- pieprz czarny
- liście laurowe Kotanyi
- ziele angielskie Kamis
- natka pietruszki
- koperek
Wykonanie
Kapustę młodą szatkujemy na ręcznej szatkownicy. Wkładamy do garnka zaparzamy gorącą wodą.odcedzamy i wkładamy do garnka rodzinnego Delimano zalewamy 3 litrami wody wsypujemy warzywa suszone, pokrojone w kostkę pierś z indyka, koncentrat pomidorowy i natkę pietruszki . Gotujemy jedną godzinę na wolnym ogniu by kapuśniak był chrupiący nie rozgotowany. Przypominam ze każdą kapustę gotujemy bez przykrycia.
Doprawiamy do smaku solą pieprzem zielonym i czarnym i dodajemy pokrojony koperek :)
Kapuśniak jest dietetyczny i smaczny osoby dbające o linie mogą jeść bez ograniczeń.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz