Rolada z kremem waniliowym
Dziś wybrałam się z wizytą do mojej Cioci. No i tak z pustymi rękami nie wypada jechać zrobiłam w tempie ekspresowym roladę z kremem.
Składniki
- 4 jaja
- 1/2 szklanki cukru kryształu
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia Dr Oetkera
- 1 krem waniliowy Dr Oetkera
- Rodzynki Bakal
- płatki czekoladowe
- wiórki kokosowe
- kroton orzechowy
- 300 ml mleka 3,2 %
wykonanie
Białka ubić z cukrem, dodając żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do
pieczenia. Na blaszkę wyłożoną pergaminem wylać ciasto. Piec ok. 15 min
w temp. 180°C. Po upieczeniu wyłożyć na ściereczkę, zwinąć w rulon i
wystudzić.
Do wysokiego naczynia wlewamy mleko wsypujemy krem, miksujemy na najwyższych obrotach 5 minut .
Rozwinąć ciasto, posmarować kremem i zwinąć rulon, masą posmarować wierzch rolady zrobić dekoracje :)
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz