Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i papryką
Dzięki uprzejmości firmy Delimano testuję garnek rodzinny, który się świetnie sprawdza w każdej sytuacji. Kiedy zobaczyłam promocję patelni Dry Cooker, natychmiast ją zamówiłam, ponieważ słyszałam wiele dobrego na jej temat i postanowiłam ją kupić. Jakie było moje zdziwienie, kiedy dowiedziałam się, że czas realizacji zamówienia może potrwać nawet do trzech tygodni! Było mi z tego powodu bardzo smutno, ale pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć, tak więc musiałam cierpliwie czekać do dziś. Rano dostałam smsa z informacją o przesyłce do odebrania w cenie promocyjnej.
Obiad został zaplanowany dużo wcześniej ponieważ jestem na diecie. W planach była pierś z kurczaka grillowana. Kiedy dostałam patelnię zmieniłam menu. Zdecydowałam się zrobić roladki z piersi, nadziewane szpinakiem i papryką,
Składniki
- 1 pierś z kurczaka
- 1/4 opakowania szpinaku mrożonego
- 1/4 papryki
- 1 ogórek do dekoracji
- 1 pomidor koktajlowy
- 1 rzodkiewka
- 2 łyżki musu z aronii i wiśni
- Musztarda z pieprzem zielonym młotkowym
- zioła do drobiu Kamis
- sól prowansalska Kamis
- pieprz czarny Kamis
- pieprz biały
- 2 plastry boczku wędzonego
Wykonanie
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy na pół, rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Każdy kawałek piersi smarujemy musztardą, posypujemy pieprzem czarnym, solą i ziołami do sałatek. Odstawiamy w chłodne miejsce.
Na patelnię wkładamy odrobinę masła i 1/4 opakowania mrożonego szpinaku, smażymy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Na każdy płat układamy szpinak i plasterki papryki czerwonej i zawijamy dość mocno płatem piersi, dodatkowo obwijamy boczkiem i spinamy wykałaczkami.
Na patelnię Dry Cooker wlewamy łyżkę oleju, kiedy czujnik temperatury zmieni swój kolor na czerwony wkładamy roladki, smażymy z każdej strony około 15 minut.
W międzyczasie robimy dekoracje z warzyw. Na ozdobiony talerz kładziemy roladkę podajemy z musem z aronii i wiśni.
Na gorąco, patelnia Dry Cooker sprawdza się idealnie można praktycznie piec bez tłuszczu co jest dość ważne dla osób dbających o linie, nic się nie przypala. Polecam gorąco naczynia marki Delimano .
Będąc na diecie mam ograniczony wachlarz przypraw co czasami trochę jest denerwujące . Z pomocą przyszła firma Kamis która ma duży wybór przypraw i ,musztard które mogę jeść bez ograniczeń. A musztarda z zielonym pieprzem jest bardzo aromatyczna pięknie pachnie i bardzo dobrze się komponuje z drobiem :) Polecam :)
1 komentarz:
Ale pyszności zaserwowałaś mniam,mniam :-)
Prześlij komentarz