Nie lodowy Luneberg
Składniki
- 1 g margaryny Kasia
- 1/2 sera naturalnego chudego
- 4 żółtka
- 1szkl mleka
- 100g cukru
- szczypta wanilii
- 1 cukier waniliowy Dr Oetkera
- 1 żelatyna deserowa Dr Oetkera
Wykonanie
cukier utrzeć z żółtkami dodać stopniowo ser.
Zagotować mleko z wanilią i cukrem waniliowym przestudzone dodać do
masy serowej.
Do wysokiego naczynia wlać 50 ml zimnej wody i 100 ml gorącej wody
wsypać żelatynę wymieszać.Przestudzoną żelatynę wlać do masy serowej
delikatnie wymieszać wlać do foremki wstawić do lodówki.
5 komentarzy:
Smacznie wygląda,chcę kawałek:):):)
ale świetny pomysł!!! chętnie skorzystam i uraczę dzioby moich ukochańców!!!!
nie wypada zachwalać własnego ciacha ale zapewniam warto wypróbować :) jest pyszny i łatwy w przygotowaniu :)
Jak Pani to robi, że tak pięknie wychodzi z formy?
Dziękuję.
Foremka jest silikonowa, więc nie ma problemu z "wywinięciem jej na lewą stronę". Ot i cały sekret :)
Prześlij komentarz