Nie lodowy Luneberg

 

Składniki

  • 1 g margaryny Kasia
  • 1/2 sera naturalnego chudego
  • 4 żółtka
  • 1szkl mleka
  • 100g cukru
  • szczypta wanilii
  • 1 cukier waniliowy Dr Oetkera
  • 1 żelatyna deserowa Dr Oetkera

Wykonanie

cukier utrzeć z żółtkami dodać stopniowo ser. Zagotować mleko z wanilią i cukrem waniliowym przestudzone dodać do masy serowej. Do wysokiego naczynia wlać 50 ml zimnej wody i 100 ml gorącej wody wsypać żelatynę wymieszać.Przestudzoną żelatynę wlać do masy serowej delikatnie wymieszać wlać do foremki wstawić do lodówki.

5 komentarzy:

Mariola Łyczak pisze...

Smacznie wygląda,chcę kawałek:):):)

Agnieszka Rucińska pisze...

ale świetny pomysł!!! chętnie skorzystam i uraczę dzioby moich ukochańców!!!!

Kulinarne pyszności Molki pisze...

nie wypada zachwalać własnego ciacha ale zapewniam warto wypróbować :) jest pyszny i łatwy w przygotowaniu :)

klientka pisze...

Jak Pani to robi, że tak pięknie wychodzi z formy?

Kulinarne pyszności Molki pisze...

Dziękuję.
Foremka jest silikonowa, więc nie ma problemu z "wywinięciem jej na lewą stronę". Ot i cały sekret :)