Ryba w liściach winogron – Kamis Grill Klasyczny
Składniki
- Około 400 g sprawionych ryb morskich na przykład sardynki lub makrele
- Kilka listków tymianku
- Plastry cytryny
- Marynowane w solance liście winogron
- 2 łyżki oleju
- Bawełniany sznurek do przewiązania
- Przyprawa Grill Klasyczny KAMIS
Wykonanie
Olej
wymieszać z przyprawą Grill klasyczny KAMIS i posmarować nim ryby wewnątrz i na
zewnątrz. Do środka włożyć plastry cytryny i gałązki tymianku. Ryby owinąć
liśćmi i przewiązać bawełnianym sznurkiem. Piec na rozgrzanym ruszcie po około 8
minut (w zależności od wielkości ryby).
W
tym czasie liście się mocno przypieką, a ryba pozostanie soczysta.
Autorem przepisu jest, KAMIS
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz